Vraagbundeling

Ga rechtstreeks naar het behoefte inventarisatie formulierIn tal van plaatsen zijn leveranciers als bijvoorbeeld Reggefiber bezig met de aanleg van glasvezel naar woonhuizen. Een goede zaak want als het aan Brussel ligt, moet in 2020 tenminste de helft van de Europese huishoudens de beschikking hebben over een breedbandverbinding van 100 Mbps of sneller.

Waar de aanleg van glasvezel in de steden goed op gang lijkt te komen, dreigen dorpen en het buitengebied buiten de digitale boot te vallen. Investeerders vinden een stedelijk omgeving met  een hoge dichtheid aan potentiële aansluitingen namelijk aantrekkelijker dan het platteland. Terwijl juist daar vaak geen voorlopig alternatief in de vorm van snel kabelinternet aanwezig is.

Sinds kort is er ruimte voor provincies en gemeentes om hier, onder voorwaarden, een actieve rol op zich te nemen. Los van de precieze invulling van deze rol is het ook dan van belang dat voldoende mensen een glasvezelaansluiting nemen om de investering lonend te maken. Dat noemen we vraagbundeling.

Doe de Postcode Check en zie direct of glasvezel al leverbaar is op uw adres. Is dit niet het geval, dan kunt u zich gratis aanmelden voor deelname aan onze inventarisatie breedbandbehoefte. Bij voldoende belangstelling in uw wijk of woonplaats, kunnen wij dan samen met de gemeente en andere betrokken partijen door middel van vraagbundeling glasvezel mogelijk maken!

 


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check