Terpdorp Lytsewierrum heeft glasvezel!

In: Buitengebied, Glasvezel

“Het is echt waar, Lytsewierrum heeft het voor elkaar!”, zo luidt de tekst op de website Lytsewierrum.nl. De 11 woningen en boerderij in één van de kleinste dorpen van Friesland zijn sinds kort aangesloten op glasvezel, mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep initiatiefnemers, Provincie Fryslân en de coöperatieve vereniging Fryslân Ring. Lytsewierrum is een terpdorp in de gemeente Littenseradiel en ligt aan een doodlopende weg. En nu dus ook aan de supersnelle glasvezelsnelweg!

Volgende week worden de eerste bewoners door de gekozen provider aangesloten. Alle leveranciers mogen hun diensten leveren over het open glasvezelnetwerk. De aanleg in het dorp is het resultaat van de inspanningen van de werkgroep met initiatiefnemers uit de dorpen Itens, Rien, Lytsewierrum, Hinnaard en Hidaard onder de naam ‘De 4 Doarpen en Hidaard’. De inwoners zijn dolblij dat ze straks eindelijk supersnel kunnen internetten. De oude verbinding verloopt nog via een ouderwetse telefoonkabel.

In totaal werden in dit gebied 161 woningen aangesloten op glasvezel met provinciale subsidie. Het project 'De 4 Doarpen en Hidaard' is één van de start-up projecten als opmaat naar grotere glasvezelprojecten via het breedbandloket van de provincie Fryslân. Hiermee ondersteunt de provincie de aanleg van een breedbandnetwerk in de buitengebieden waar nog geen kabel- of glasvezelnetwerk aanwezig is.

Hebt u thuis ook een slechte internetverbinding? Maak uw behoefte aan glasvezel kenbaar via www.Friesland.OpGlas.nl! Hiermee brengt Breedband Fryslân in samenwerking met de Provincie Fryslân in kaart waar de noodzaak voor glasvezel het hoogst is.

 

 


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!