Actie voor glasvezel in Westerveld

In: Buitengebied, Glasvezel

Actie voor glasvezel in Westerveld

Voor inwoners en ondernemers van een bosrijke en uitgestrekte gemeente als Westerveld is een goede internetverbinding van groot belang. Gemeente Westerveld en Glasvezel Gemeente starten een online inventarisatie om de behoefte aan snel internet in kaart te brengen. Inwoners, dorpsbelangen, ondernemers, zorgcentra en basisscholen in Westerveld worden opgeroepen zich aan te melden voor de inventarisatie op Westerveld.OpGlas.nl.

Het huidige kopernetwerk biedt onvoldoende capaciteit om aan de groeiende vraag naar bandbreedte te kunnen voldoen. Om breedbandinternet mogelijk te maken, moet eerst aangetoond worden dat hier behoefte aan is. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners van Westerveld hun stem achterlaten op de website.

Uit contacten tussen gemeente, inwoners en bedrijfsleven blijkt dat het ontbreken van snelle en betrouwbare internetverbindingen voor beperkingen zorgt. De gemeente Westerveld is vorig jaar benaderd door een marktpartij die in twee grote kernen glasvezel wil aanleggen. De vraag naar glasvezel in Westerveld komt echter ook uit de kleinere kernen in het buitengebied.

Als er voldoende belangstelling is, wordt overgegaan tot een echte vraagbundeling en volgt een aanbod van pakketten en prijzen, waar alle aanbieders aan mee kunnen doen. Niemand is verplicht om van dat aanbod gebruik te maken. De inwoners en bedrijven worden tegen die tijd opnieuw benaderd. De inventarisatie op deze website is dus enkel een voortraject.

Wilt u graag meer weten over de inventarisatie? Binnenkort vindt er een informatieavond plaats voor geïnteresseerden. Houd deze website en de gemeentelijke website in de gaten voor het laatste nieuws.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check