Actie voor glasvezel in Littenseradiel

In: Glasvezel internet, Buitengebied, Kern en woonwijk

Actie voor glasvezel in Littenseradiel

Voor inwoners en ondernemers van een landelijke gemeente als Littenseradiel is een goede internetverbinding van groot belang. Gemeente Littenseradiel en Fryslân Ring, samenwerkingspartner van OpGlas, starten een online inventarisatie om de behoefte aan glasvezel in kaart te brengen. Inwoners, dorpsbelangen, ondernemers, zorgcentra en basisscholen in Littenseradiel worden opgeroepen zich aan te melden voor de inventarisatie op Littenseradiel.OpGlas.nl. De peiling duurt tot 1 november 2013.

In Littenseradiel is de aanleg van glasvezel nog niet zo eenvoudig. De kosten worden namelijk voor het grootste deel bepaald door het benodigde graafwerk, wat op het platteland al gauw oploopt tot enkele kilometers per woning. Alleen door slim samen te werken met alle betrokken partijen en zoveel mogelijk deelnemers te krijgen kan glasvezel mogelijk worden gemaakt.

Het huidige kopernetwerk biedt onvoldoende capaciteit om aan deze groeiende vraag naar bandbreedte te kunnen voldoen. Om glasvezelinternet mogelijk te maken, moet eerst aangetoond worden dat hier behoefte aan is. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners van Littenseradiel hun stem achterlaten op de website.

Fryslân Ring wil er graag voor zorgen dat elk adres in Fryslân kan beschikken over een betaalbare glasvezelverbinding. Om dit te realiseren wordt Fryslân Ring dikwijls gevraagd voor adviestrajecten door diverse andere gemeenten en de Provinsje Fryslân. Neem contact op voor meer informatie.

 


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check