Coöperatie maakt glasvezel mogelijk op platteland

In: Glasvezel internet, Buitengebied, Vraagbundeling

Coöperatie maakt glasvezel mogelijk op platteland

Het is niet gunstig gesteld met de uitrol van glasvezel in de buitengebieden van Nederland. Tussen de 300- en 500 duizend huishoudens heeft geen toegang tot snel internet, schrijft de Volkskrant. Ook staat de uitrol van glasvezel op het platteland vaak niet op de planning bij leveranciers. Dit komt doordat de aanlegkosten hier hoog zijn: gemiddeld drieduizend euro per huishouden, tegenover enkele honderden euro’s in een dichtbevolkt gebied.

Steeds vaker verenigen buurten, dorpen, ondernemers en gemeenten zich voor de aanleg van glasvezel in hun gebied. Inwoners willen dan niet afwachten tot marktpartijen of de overheid glasvezel aanleggen. In Heeze-Leende, Veendam en Epe zijn dergelijke samenwerkingsverbanden ontstaan. En in het Overijsselse Wijhe onderzoekt de werkgroep SallandBreed de mogelijkheden om de regio een digitale duw in de goede richting te geven.

Hoe kunt u zelf bijdragen aan een snelle en zo volledig mogelijke verglazing van het buitengebied, eventueel samen met plaatselijke ondernemers en gemeente? Stichting Breedband in Bedrijf helpt u graag goed op weg. Met het invullen van de Postcode Check komt u er achter of glasvezel leverbaar is op uw adres. Binnenkort kunt u zelfs meedoen aan een online virtuele vraagbundeling van Breedband in Bedrijf. Schrijf u in op onze nieuwsbrief of houd deze website in de gaten!

Lees hier het volledige Volkskrant artikel.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check