Erasmus MC digitaliseert cel- en weefselonderzoek

In: Glasvezel, Internet

Erasmus MC digitaliseert cel- en weefselonderzoek

Het Erasmus Medisch Centrum heeft een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar kanker door het cel- en weefselonderzoek te digitaliseren. Hierdoor wordt een betere uitwisseling van beeldinformatie en kennis tussen onderzoeksinstellingen mogelijk. Voor de digitalisering maakt het Erasmus MC gebruik van een computersysteem voor digitale pathologie. Hiermee is het mogelijk om digitale beelden in zeer hoge resolutie van tumoren te maken. Zo kan de diagnose en behandeling versneld en verbeterd worden.


Door het weefselglaasje op een speciale manier in te scannen krijgt de onderzoekspatholoog via een computersysteem direct toegang tot de digitale bestanden. Met behulp van beeldanalyse-software kunnen verkeerde cellen in het weefsel snel opgespoord en beoordeeld. Daarnaast kunnen informatie en beelden eenvoudig worden gedeeld met onderwijs- en onderzoeksinstituten over de hele wereld.

Voor het snel en veilig versturen van data maakt Erasmus MC gebruik van een glasvezelverbinding. Betrouwbaar en snel internet wordt in de gezondheidszorg steeds belangrijker. Niet alleen voor het verbeteren en versnellen van onderzoek, maar ook voor het gebruik van toepassingen als videovergaderen, IP-telefonie en voor bijvoorbeeld het uitrollen van een wifi-omgeving voor personeel en patiënten vormt het digitale netwerk een belangrijke basis. Glasvezel is dan de logische keus.

Wilt u ook uw organisatie verbeteren met glasvezel? Onze adviseurs vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check