Bescherm uw identiteit

In: Domotica en veiligheid

Bescherm uw identiteit

Er lijkt geen einde aan te komen, steeds meer websites zijn onderhevig aan de slimme trucs van hackers. Zelfs bij sites waarvan u denkt dat het wel goed zit met de beveiliging bent u nooit zeker van de bescherming van uw identiteit en gegevens. Dit ligt deels aan de beveiliging van de website, maar in de meeste gevallen kunt u zelf ook iets doen.

Hackers gaan slim te werk. Er bestaat een computer die bij het kraken van uw gegevens 1.000.000 wachtwoorden per seconde kan uitproberen! Dit betekent dat binnen 5 minuten zo'n 7% van alle wachtwoorden is gekraakt. De enige manier om dit te voorkomen is op iedere website een uniek wachtwoord te bedenken. Op iedere website? Ja, op iedere website. Want als uw identiteit eenmaal is ‘gestolen', zijn de gevolgen niet te overzien.


Tips voor een 'sterk' wachtwoord:

Minimaal 8 tekens lang
Gebruik hoofdletters en cijfers
Gebruik speciale tekens, bijvoorbeeld een uitroepteken, punt of hekje
Gebruik voor iedere dienst een ander soort wachtwoord. Zoals online bankieren, mailaccounts, social media accounts, eigen website en webwinkels.

Een gemakkelijke technische maatregel die u zelf kunt treffen is het downloaden van de https applicatie. Dit is een plug-in voor uw internetbrowser (Firefox of Chrome), die er voor zorgt dat u op een veilige manier surft op het web.

Wilt u meer weten over het optimaal beveiligen van uw bedrijfsnetwerk en data? Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check