Cameratoezicht in dorpskern Oosthuizen

In: Glasvezel

Cameratoezicht in dorpskern Oosthuizen

Het pittoreske Oosthuizen wordt tijdelijk scherp in de gaten gehouden. Op diverse locaties in de dorpskern zijn beveiligingscamera's geplaatst door Spyke Security bv. Normaal gesproken worden deze beelden gebruikt door ondernemers voor de beveiliging van een bedrijfspand of een compleet industrieterrein. Deze keer zijn ook veel inwoners van Oosthuizen blij met de beelden. Die tonen namelijk aan of het lokale bouwverkeer zich aan de maximale snelheid houdt.

In Oosthuizen wordt hard gewerkt aan een nieuwbouwwijk. Het zware bouwverkeer kan die locatie alleen bereiken via de oude dorpskern. Om schade aan de panden en overlast voor de bewoners te voorkomen, is voor het bouwverkeer een maximale snelheid van 20 kilometer per uur afgesproken. Camera's registreren de snelheid en fotograferen de kentekens van de auto's die sneller rijden. Op basis van de beelden confronteert de hoofdaannemer de chauffeurs met hun rijgedrag. Dat drukt de snelheid in het historische dorp.

Niet alleen in West-Friesland wordt gebouwd, ook in Nieuwegein staan diverse appartementen op het punt opgeleverd te worden. De bouwlocatie aan het water wordt hier goed beveiligd met een geavanceerd camerasysteem. Ook een flatgebouw in Heerhugowaard en het terrein van de voormalige waterzuivering in Alkmaar worden tijdens de renovatie scherp in de gaten gehouden. De camera's zijn rechtstreeks aangesloten op het glasvezelnetwerk en sturen hoogwaardige beelden naar de meldkamer, waar intelligente software op basis van patroonherkenning verdachte situaties vroegtijdig opmerkt en aan de camera surveillant doorgeeft.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check