Gigabit glasvezel van Google in Verenigde Staten

In: Glasvezel internet, Glasvezel

Gigabit glasvezel van Google in Verenigde Staten

Google gaat in de Amerikaanse stad Kansas City glasvezelinternet en televisie met een snelheid van 1000 Mbps aanbieden. De dienst gaat 120 dollar (nog geen 100 euro) per maand kosten. Dat heeft Google bekendgemaakt. Via Google Fiber krijgen de klanten in de Amerikaanse stad toegang tot snel internet en een behoorlijk omvangrijke lijst met tv-zenders. Bovendien kunnen klanten acht programma's tegelijkertijd opnemen.

Volgens Google is de internetverbinding honderd keer sneller dan de gemiddelde verbinding van dit moment. Afnemers van de diensten van de zoekgigant krijgen ook respectievelijk 2 of 1 terabyte aan opslag in clouddienst Google Drive.

Kansas City wordt door Google gezien als een proef. Wanneer een district meer dan voldoende aanmeldingen heeft, gaat Google over om te beginnen met de graafwerkzaamheden voor het glasvezelnetwerk. Of en wanneer Google Fiber wordt uitgebreid is niet bekend.

De hoeveelheid data die een glasvezel kan vervoeren is vele malen groter dan koper. Glasvezel is bovendien toekomstbestendig omdat glasvezel met licht werkt: door nieuwe kleuren licht toe te voegen, neemt de capaciteit toe. Deze techniek zal nog jaren actueel blijven.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check