Camera maakt foto’s met miljard pixels

In: Internet

Camera maakt foto’s met miljard pixels

Amerikaanse wetenschappers hebben een experimentele camera ontwikkeld die het mogelijk maakt om zeer gedetailleerd in te zoomen op delen van een foto. De nieuwe camera verzamelt 30 keer meer fotogegevens dan de beste digitale consumentencamera vandaag de dag. Voor het up- en downloaden van een dergelijke foto is een supersnelle glasvezelverbinding onmisbaar!

Terwijl bestaande camera's foto's kunnen nemen met tientallen miljoenen pixels, levert de supercamera een foto- of videobeeld op met een miljard pixels. Dat levert vijf keer meer detail op dan iemand met een standaard gezichtsvermogen kan waarnemen.

Onze adviseurs hebben nog even de tijd om Nederland te voorzien van glasvezel, want de camera is nog lang niet geschikt voor consumenten. De huidige versie weegt zo`n 45,5 kilo en heeft de grootte van twee gestapelde magnetrons. Bovendien duurt het 18 seconden om een foto te schieten en de gegevens op een schijf op te slaan. Toch kunnen ze niet achterover gaan leunen, want met deze baanbrekende ontwikkeling komt de toekomst erg dichtbij...


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check