Nederland Europees Kampioen internettoegang

In: Internet

Nederland Europees Kampioen internettoegang

Er is geen enkel land in Europa met zo'n goede internettoegang als Nederland. Uit recent gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 94 procent van de Nederlandse huishoudens in 2011 een internetaansluiting had, zo'n 20 procent meer dan het EU-gemiddelde. Noorwegen en Zweden staan respectievelijk op plaats 2 en 3.

Nederland staat al jarenlang op de eerste plaats van de Europese ranglijst met het grootste aandeel huishoudens die toegang hebben tot internet. In 2011 ging 86 procent van de Nederlandse internetgebruikers dagelijks of bijna iedere dag online, tegenover 68 procent in 2005. Deze toename is voor een groot deel te wijten aan de opkomst van mobiele apparatuur. De helft van alle internetgebruikers had afgelopen jaar via laptop, tablet of smartphone toegang tot het web.

Volgens het CBS zijn het vooral de jongeren die meegaan met deze nieuwe ontwikkeling. In de leeftijd van 12 tot 25 jaar is 69 procent van de bevolking mobiel actief, bij 65- tot 75-jarigen is het aandeel slechts 13 procent.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check