Zakelijk gebruik clouddiensten in Nederland verdubbelt

In: Kennisbank, Glasvezel

Zakelijk gebruik clouddiensten in Nederland verdubbelt

Nederlandse bedrijven gaan steeds vaker diensten gebruiken als Dropbox, Google Apps, Mailchimp, Reeleezee, Salesforce en Sweebr. Dit blijkt uit onderzoek naar de acceptatie van deze diensten bij Nederlandse bedrijven. Volgende maand verschijnt een rapport van onderzoeksbureau Heliview, in opdracht van ABN AMRO waaruit blijkt dat het gebruik dit jaar van twintig naar veertig procent zal toenemen.

De belangrijkste drijfveer om applicaties niet meer lokaal maar in de cloud te hosten, is flexibiliteit. Steeds meer medewerkers van bedrijven willen onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat hun werk kunnen doen. Andere argumenten zijn besparingen op ICT-personeel, software, hardware en backups.

Menno van Leeuwen van ABN AMRO: "Het lijkt alsof we een kritisch punt gepasseerd zijn. Ook minder innovatieve bedrijven komen op diverse manieren in aanraking met cloud en laten hun weerstand varen. De versnelling die we nu zien, lijkt te zeggen dat de belofte van cloud computing het wint. Voor de toekomst hebben we dan ook hoge verwachtingen."

Hoe meer ondernemingen het gebruik van clouddiensten gaan omarmen, des te belangrijker is de snelheid van de internetverbinding en daarmee de aanleg van glasvezel. Hier ligt een belangrijke taak voor Breedband in Bedrijf. Onze adviseurs vertellen u graag alles over de mogelijkheden voor uw bedrijf.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check