3FM Serious Request nu in HD via glasvezel

In: Glasvezel internet, Glasvezel

3FM Serious Request nu in HD via glasvezel

Utrecht, 12 december 2011 - Dit jaar kunnen de uitzendingen van 3FM Serious Request vanuit het Glazen Huis in Leiden (van 18 tot en met 24 december) ook live gevolgd worden in haarscherpe HD-kwaliteit. Voor het eerst gaan Nederland 1, 2 en 3 de uitzending van de actie in HD aanbieden. De HD-uitzending is onder meer mogelijk doordat het Glazen Huis ontsloten wordt met een snelle glasvezelverbinding van Eurofiber. De verbinding biedt met tweemaal 1Gpbs meer dan voldoende bandbreedte voor het transport van beeld en geluid in HD-kwaliteit naar Hilversum.

Behalve voor het uitzenden van de actie wordt de glasvezelverbinding ook deze keer weer gebruikt voor de ondersteuning van de activiteiten van het callcenter. Dit callcenter handelt de vele telefoontjes en berichten naar 3FM Serious Request af. De hoge snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de verbinding zorgen ervoor dat alle soorten informatie ongestoord, naast elkaar uitgewisseld kunnen worden - van audio en video tot internet en telefonie.

3FM Serious Request is een gezamenlijke actie van 3FM en het Rode Kruis, die jaarlijks plaatsvindt. Dit keer wordt vanuit het Glazen Huis in Leiden door de drie 3FM dj's aandacht gevraagd en geld ingezameld voor moeders die zijn beschadigd door oorlog en conflicten.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check