Op je gympies naar het Nieuwe Werken

In: Glasvezel internet, Thuiswerken, Glasvezel

Op je gympies naar het Nieuwe Werken

Op het congres "Het Nieuwe Werken: Doen, durven of de waarheid?" lieten verschillende sprekers afkomstig uit bedrijfsleven en overheid hun licht schijnen over deze nieuwe manier van werken, die momenteel volop in de belangstelling staat. Ook Fryslân Ring leverde een bijdrage aan het programma in het sfeervolle kerkje van Terherne.

Gekleed in een krijtstreep pak met daaronder een paar oude All Star gympies liet communicatieman Chris Jellema van Fryslân Ring treffend zien waar het in het Nieuwe Werken om draait: werken waar, wanneer en op de wijze die het best bij jou past. Met als resultaat meer efficiëntie en uiteindelijk ook meer productiviteit. Jellema vertelde dat hij die dag voorafgaand aan het congres een overleg met een collega in Zoetermeer had en aansluitend meteen weer terug moest om het overleg voort te zetten. Van een rit naar het westen des lands was echter geen sprake: het overleg vond zoals gebruikelijk plaats via een snelle spraak- en beeldverbinding, waaraan beide heren ieder vanuit hun eigen huis konden deelnemen. Op die manier worden fileleed en brandstofkosten bespaard en het is nog beter voor het milieu ook. In de haast waren die dag bij het omkleden naar jasje-dasje de gympies helaas even over het hoofd gezien.

Wanneer de juiste techniek beschikbaar is, kunnen werk en privé op een prettige manier worden gecombineerd. Dat glasvezel breedband een onmisbare rol gaat spelen bij de groei van Het Nieuwe Werken, lijdt volgens Jellema geen enkele twijfel. De coöperatieve vereniging Fryslân Ring maakt betaalbaar glasvezel mogelijk voor alle bedrijven en instellingen in Friesland. Daarnaast neemt de coöperatie het initiatief om een voortrekkersrol te nemen bij innovatieve toepassingen. Zo vindt op dit moment in samenwerking met Gemnet een pilot met videovergaderen tussen twee gemeenten in Zuidoost Friesland plaats.

 

OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check