Megaklus Australië: breedbandnetwerk voor heel het land

In: Glasvezel

Megaklus Australië: breedbandnetwerk voor heel het land

De laatste horde is genomen in het Huis van Afgevaardigden. In een extra, urenlange bijeenkomst van het Huis werd het plan uiteindelijk aangenomen. In december 2020 moet bijna elk Australisch huishouden zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Geen geringe opgave, gezien de eindeloze uitgestrektheid van het land, dat immers groter dan West-Europa is.

Zo'n 90 procent van alle Australiërs krijgt met het glasvezelnetwerk internet van 100 mb per seconde. Dat is 100 keer sneller dan de verbinding die de meeste Australiërs nu hebben. De internetters zouden meerdere films tegelijkertijd moeten kunnen downloaden én kijken.

Belangrijk verkiezingsonderwerp
Het plan was een belangrijk onderwerp bij de verkiezingen van augustus vorig jaar en zorgde voor verkiezingswinst voor de Labor-partij van premier Julia Gillard. De conservatieve oppositie had voorafgaand aan de verkiezingen toegezegd om een kleiner, langzamer netwerk te laten aanleggen als ze zou worden gekozen. Dit netwerk zou bestaan uit glasvezelverbindingen, DSL-verbindingen en draadloze verbindingen. De kosten hiervan zouden met 4,3 miljard euro een stuk lager zijn.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check