Virtueel aangifte doen slaat aan

Virtueel aangifte doen slaat aan

Een proef met het virtueel aangifte doen in Rotterdam is zo succesvol verlopen dat het mogelijk ook in de rest van Nederland kan worden toegepast. Mensen kunnen dan 24 uur per dag aangifte doen bij agenten die op een 3D-scherm staan afgebeeld. De overheid moet het landelijk virtueel aangifte doen dan wel ondersteunen.

Tien van de in totaal 26 politiekorpsen hebben volgens de krant al interesse getoond. Het gaat om onder meer de korpsen van Amsterdam, Den Haag en Zeeland. Iemand die aangifte wil doen, meldt zich volgens afspraak op het politiebureau en ziet een dienstdoende agent op een groot scherm. De virtuele agent kan de aangifte opnemen, nadat een paspoort of rijbewijs is gescand.

Volgens het korps Rotterdam-Rijnmond biedt het systeem voordelen aan politiebureaus in steden en landelijke gebieden. Het kan bijvoorbeeld uitkomst bieden als er niet voldoende bezetting is. Ook wordt er 30 euro per aangifte bespaard, stelt het korps. Van de 146 mensen die meededen aan de proef was zeventig procent tevreden. Zware aangiftes worden altijd door een agent persoonlijk opgenomen.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check