Google kan muisbewegingen gaan volgen

Google kan muisbewegingen gaan volgen


Google heeft een patent toegewezen gekregen voor een systeem dat muisbewegingen volgt. Het bedrijf wil daarmee de rangschikking van zoekresultaten verbeteren. De octrooi aanvraag, die al in 2005 is ingediend, is afgelopen week toegewezen, meldt search-optimalisatiebedrijf SEO by the Sea.

Het patent gaat over de interpretatie van muisbewegingen. Hoe langer een Google-bezoeker met zijn muisaanwijziger op een bepaald resultaat blijft staan, hoe relevanter die link voor hem is. Uit het muisgedrag valt dus positieve aandacht over de content af te leiden.

Relevanter
De gepatenteerde analysemethode slaat op zowel de snelheid als de beweging van de muisaanwijzer. En dan niet alleen over de links van de getoonde zoekresultaten, maar ook over links in Google's Oneboxes, die zoekresultaten weergeven over specifieke onderwerpen, en links op Google Maps-kaarten. Hoe langer een gebruiker bijvoorbeeld met zijn muis over een OneBox van Google News gaat, hoe relevanter de nieuwsartikelen bij dat specifieke zoekresultaat dan zijn. Het is nog onbekend of Google de methode die in het patent is beschreven ook echt in de praktijk zal toepassen.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check