Voorlichtingsavond breedband in Littenseradiel

In: Buitengebied, Vraagbundeling

Datum: 01 jul 2013

Voor inwoners en ondernemers van een landelijke gemeente als Littenseradiel is een goede internetverbinding van groot belang. Gemeente Littenseradiel en Fryslân Ring organiseren op maandag 1 juli een voorlichtingsavond over breedband om de knelpunten ten aanzien van internet in kaart brengen. Dorpsbelangen, ondernemersverenigingen, zorgcentra en basisscholen in Littenseradiel zijn uitgenodigd in It Dielshûs in Wommels.

In LittenseradieVoorlichtingsavond breedband in Littenseradiell is de aanleg van glasvezel nog niet zo eenvoudig. De kosten worden namelijk voor het grootste deel bepaald door het benodigde graafwerk, wat op het platteland al gauw oploopt tot enkele kilometers per woning. Alleen door slim samen te werken met alle betrokken partijen kan glasvezel mogelijk worden gemaakt.

E-mail, surfen, online gamen en interactieve televisie vragen om steeds meer bandbreedte. Daar komt bij dat ondernemers die willen innoveren vaak worden belemmerd door een gebrek aan een snelle en stabiele verbinding. Fryslân Ring wil er graag voor zorgen dat elk adres in Fryslân kan beschikken over een betaalbare glasvezelverbinding.


Voorlichtingsavond breedband

  Datum:   1 juli 2013
  Tijd:   19.30 - 21.30 uur
  Locatie:   It Dielshûs
‘t Bosk 41, Wommels

 


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check