Thema avond Westerveld

Locatie: Dwingeloo - De Brink

Datum: 30 mei 2011

Waar je ook bent, overal heb je toegang tot internet. Hierdoor neemt ook het gebruik van internet toe. Zo is al meer dan 90% van de jongeren actief in sociale netwerken. Hyves heeft alleen in Nederland in maart 2011 al 7,6 miljoen unieke bezoekers. En Twitter is in 1 jaar gegroeid van 1,9 naar 3,2 miljoen unieke bezoekers. Ondertussen is meer dan 90% van de huishoudens online en heeft 86% van alle bedrijven een eigen website. Ook wordt er steeds meer thuis via internet gekocht. De jaaromzet van online winkelen stijgt jaarlijks met 15% en bedraagt al 8 miljard euro in 2010. En nieuwe ontwikkelingen volgen in rap tempo. Denk aan Video op aanvraag, HDTV via internet, IP-telefonie, streaming muziek (zoals Spotify), online backup en videobewaking op industrieterreinen.

Glasvezel is de toekomst voor WesterveldKlik hier om direct naar het programma van deze themaavond te gaan.

Maar aan dit succes kleeft ook een nadeel. Het internet verkeer neemt toe terwijl de huidige netwerken vol raken. Veel internet verkeer vind plaats via de telefoonlijn en kabel. Met deze technieken is de internet snelheid afhankelijk van de afstand van tussenstation met aansluiting. Ook neemt de snelheid vaak af als de buren ook gebruik maken van internet. Met draadloos internet op je iPhone of iPad ben je afhankelijk van de lokale dekking en abonnement. Steeds meer wordt het gebruik van draadloos internet beperkt door een Fair Use contract.

De oplossing hiervoor is glasvezel. Een techniek die vele malen sneller kan dan een ADSL verbinding. De informatie wordt hierbij met lichtsignalen door de glasvezel vervoerd. De mogelijkheden van een glasvezel netwerk zijn groot.

De VVD fractie van Westerveld ziet hierin ook een manier om de toekomst en leefbaarheid van Westerveld te verbeteren. Daarom wordt er samen met Breedband Drenthe een thema-avond georganiseerd om met u, particulier en zakelijk gebruiker, te spreken over een mogelijke aanleg van glasvezel in Westerveld. Tweede Kamerlid Afke Schaart zal hierin aangeven welke mogelijkheden hiervoor vanuit den Haag worden gegeven. Deze thema avond wordt gehouden op maandag 30 mei om 20:00 uur in de grote zaal van hotel-restaurant de Brink in Dwingeloo. Nadere informatie kunt verkrijgen via info@vvd-westerveld.nl.