Informatieavond glasvezel in Ooststellingwerf

In: Glasvezel internet, Buitengebied

Locatie: Oosterwolde

Datum: 11 nov 2013

Ooststellingwerf OpGlasOp maandag 11 november 2013 houdt gemeente Ooststellingwerf een informatieavond over glasvezelinternet voor ondernemers, instellingen en plaatselijke belangen. Fryslân Ring is samen met de werkgroep ‘Snel Internet Langedijke’ en de gemeente bezig om de behoefte aan glasvezel in de gemeente in kaart te brengen. U bent van harte welkom in het gemeentehuis in Oosterwolde van 20:00 tot 22:00 uur.

Om glasvezelinternet mogelijk te maken, moet er eerst aangetoond worden dat hier behoefte aan is. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners van Ooststellingwerf hun stem achterlaten op ooststellingwerf.opglas.nl. Dit kan tot 1 december 2013. Bij onvoldoende behoefte kan de aanleg van glasvezel stagneren.

De bestaande netwerken in het buitengebied en op de bedrijventerreinen in de gemeente bestaan vaak uit telefoonkabels met een beperkte capaciteit. Een ander deel is aangesloten op de bekende televiesiekabel (coax). Deze kabel heeft technisch nog wel groeimogelijkheden, maar de vraag is hoelang nog. De belangengroep ‘Snel Internet’ in Langedijke spant zich al een aantal jaren in om het probleem onder de aandacht te brengen.

 

Programma

20.00 - 20.10 uur              Inleiding burgemeester Harry Oosterman

20.10 - 21.00 uur              Fryslân Ring vertelt over de breedbandplannen in de provincie

21.00 - 21.30 uur              De werkgroep ‘Snel Internet Langedijke’ vertelt over hun ervaringen

21.30 - 22.00 uur              Gelegenheid om vragen te stellen

 

Hebt u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met OpGlas per e-mail.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check