Informatieavond breedband Tytsjerksteradiel

In: Buitengebied, Internet

Datum: 21 apr 2015

TytsjerksteradielHoe kunt u als burger, ondernemer of instelling in het buitengebied van Tytsjerksteradiel snel internet realiseren? Die vraag staat centraal tijdens de informatieavond over breedband op dinsdag 21 april, georganiseerd door gemeente Tytsjerksteradiel in samenwerking met Breedband Friesland. De bijeenkomst is vooral bedoeld voor bewoners, bedrijven en instellingen in het buitengebied waar geen COAX-kabel of glasvezel ligt. Op de website van Breedband Friesland kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.

Digitale televisie, Facebook, Uitzending gemist maar ook thuiswerken en camerabeveiliging: er komen steeds meer toepassingen voor thuis en op de zaak die veel internetcapaciteit vragen. In de meeste steden en grote dorpen ligt een COAX-kabelnetwerk dat in potentie nog voldoende capaciteit heeft om de toenemende ‘belasting’ aan dataverkeer op te vangen. Maar in het buitengebied ontbreekt deze infrastructuur. Het platteland wordt hierdoor steeds meer geïsoleerd van de grote dorpen en steden waar wel snel internet beschikbaar is. 

De aanleg van digitale netwerken is geen overheidstaak meer, maar is overgelaten aan de markt. Het grote probleem voor bewoners en bedrijven in het buitengebied is dat de markt niet investeert in de aanleg van breedbandnetwerken in deze gebieden, omdat dit commercieel gezien niet interessant is. Bewoners en bedrijven in het buitengebied zullen zelf in actie moeten komen en hun krachten bundelen om snel internet te realiseren. Voor ondersteuning van deze initiatieven heeft Provincie Fryslân ‘Breedband Friesland’ in het leven geroepen.

Datum: 21 april 2015
Tijd: 20.00 uur
Locatie:

De Pleats
Schoolstraat 82, Burgum

   

 

Download de presentatie die is gegeven door Roelof de Boer:

Presentatie Roelof de Boer

 


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check