1. Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

  Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

  Thema: Buitengebied, Radio en televisie, Vraagbundeling, Glasvezel

  Op donderdag 4 juni 2015 kwam een filmploeg van de NOS naar Langedijke. De eerste bewoner, de heer Scheepstra, werd aangesloten op glasvezel! Heuglijk nieuws dus. In Follega-Eesterga werd het graafwerk afgerond. Ook Arie Spaanderman van Fryslân Ring kwam nog even aan het woord.
 2. Provinsje Fryslân met breedband de boer op

  Thema: Buitengebied, Vraagbundeling

  [VIDEO] Glasvezel op het Friese platteland: boeren, burgers en buitenlui slaan de handen ineen om snel internet mogelijk te maken. De Provinsje Fryslân wil steun bieden waar de nood het hoogst is, dus meld u vandaag nog aan en wie weet is uw woonplaats straks als eerste aan de beurt!
 3. De Nieuwe Communicatie begint met glasvezel

  Thema: Glasvezel

  Met glasvezel breedband gaat alles sneller, beter en veiliger dan met ADSL of coax-kabel. Welkom in het tijdperk van de Nieuwe Communicatie!
 4. Techniek: inblazen van glasvezel

  Thema: Glasvezel

  Voordat de glasvezel tot in de meterkast ligt, moet er het nodige gebeuren. Het inblazen van glasvezels door het netwerk bijvoorbeeld, wordt verzorgd door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Hierbij wordt de glasvezel met behulp van een 'inblaasjet' onder hoge druk over grote afstand door de mantelbuis geblazen.